woensdag 14 december 2011

Gouden kerstmis met goed goud

Solidaridad vraagt al enige tijd met de campagne Op weg naar Goed Goud aandacht voor de arbeids-omstandigheden van goudmijnbouwers. Nieuw is de kerstactie: bestel voor 20 december het armbandje dat Bibi van der Velden voor de actie ontwierp, en je haalt een goudeerlijk kerstgeschenk in huis.

Het armbandje van Solidaridad bestaat uit een simpel leren riempje met een messing ring er aan. De ringvorm staat volgens Van der Velden symbool voor oneindigheid. De icoontjes op de ring staan voor vrijheid, vrede, wereldgeluk en liefde. De robuuste vorm van de ring is ge├»nspireerd op de vorm van rauwe ‘gold nuggets’ zoals mijnbouwers die soms nog vinden in rivierbeddingen.

Duurzaamheid krijgt nog maar weinig aandacht in de goudmijnbouw en de sieradenbranche. In samenwerking met producenten en afnemers is Solidaridad gestart met een programma om de goudwinning te verduurzamen. Doel hiervan is om mijnbouwers een eerlijke beloning te garanderen, hun arbeidsomstandigheden te verbeteren en de negatieve effecten op het milieu te beperken.

Het armbandje van Op weg naar Goed Goud is voor 15 euro te koop via de campagnewebsite. Je kunt het sieraad voor jezelf bestellen, maar ook als cadeau laten bezorgen. En vergeet niet: met de aankoop steun je meteen initiatieven om goudmijnbouw te verduurzamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten