dinsdag 6 december 2011

Duurzame mode overleeft de crisis, toch?

De vooruitzichten voor ondernemers in de modebranche mogen er dan somber uitzien, duurzame designers laten zich voorlopig nog niet uit het veld slaan door de crisis. Zo wisten bijvoorbeeld het Huis van de Vlinders (een naaiatelier voor kwetsbare vrouwen in Utrecht) en Brandmission (een winkel met duurzame modemerken in Haarlem) hun onderneming te starten met behulp van crowdfunding.

Nu consumenten grote aankopen uitstellen en extra op de centjes letten, ligt er misschien ook wel een zonnige toekomst in het verschiet voor duurzame initiatieven zoals kledingruil. Zo wist Ecofabs onlangs nog een nieuw publiek te bereiken met een vintage feest tijdens de Margriet Winterfair.

En voor iedereen die een garderobe met de laatste mode een must vindt, kan terecht bij slimme slow fashion designers. Denk aan de reversable dress van Studio Jux. Deze fair trade zijden jurk kan je ook binnenstebuiten dragen. Op die manier tover je een klassieke little black dress in een handomdraai om in een blauwe outfit. Twee jurken voor de prijs van één, dat moet toch iedere voorzichtige consument aanspreken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten