dinsdag 24 januari 2012

Derde Green carpet challenge met Armani

Tijdens de uitreiking van de 69e Golden Globes kon Livia Firth de derde editie vieren van haar 'Green carpet challenge'. Met die uitdaging vraagt de vrouw van Colin aandacht voor duurzame mode op de rode loper. Livia Firth, die eigenaar is van een winkel met verantwoorde mode in Londen (Eco Age), droeg zelf een zwart-witte jurk van Armani die gemaakt is van gerecyclede plastic flessen uit Noord-Italiƫ.

Livia Firth, die de Green carpet challenge in 2009 startte met journalist Lucy Siegle, wist al een indrukwekkend aantal ontwerpers te interesseren voor haar missie om in een geheel duurzame outfit bij awarduitreikingen te verschijnen. Alberta Ferretti, Stella McCartney, Valentino, Roger Vivier en Ermenegildo Zegna zullen groene creaties voor de rode loper momenten van Livia Firth ontwerpen. Ook Tom Ford, Valentino, Chanel, Gucci en Yves Saint Laurent hebben toegezegd in 2012 mee te doen.

Tijdens award ceremonies rekruteert Livia Firth actrices om zich in duurzame japonnen te hullen. Want niet alleen de rode loper bij de uitreiking van de Golden Globes is een catwalk voor groene mode, ook de Oscars en Academy Awards zijn dankbare platforms voor het experiment waarmee Firth ‘glamour and ethics to the world's biggest red carpets’ wil brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten