dinsdag 7 februari 2012

Oma’s breisels te koop

Tel jonge ontwerpers en breisters op leeftijd bij elkaar op en je hebt de handgemaakte breisels van Granny’s Finest. De voordelen van dit initiatief liggen voor de hand: jongeren krijgen de kans hun portfolio te ontwikkelen, ouderen komen uit een sociaal isolement, en modeliefhebbers kunnen ambachtelijk gemaakte mode-items kopen. ‘Designed by the new, produced by the best, worn by the greatest’, is dan ook het motto van deze jonge stichting.

Granny’s Finest bestaat uit ongeveer 25 Rotterdamse senioren, die tijdens een wekelijkse breiclub kledingstukken en accessoires breien. Het idee is dat de oma’s zo niet alleen een flink aantal must-haves produceren, maar ook sociale contacten opdoen.

De collectie van Granny’s Finest bestaat uit onder meer collen, sjaals, mutsen, wanten en shoppers. De items zijn op dit moment te koop via de webwinkel, de eigen winkel van Granny’s Finest in Rotterdam, en Restored in Amsterdam.

Jip Pulles en Niek van Hengel zijn de bedenkers van Granny’s Finest. Tot nu toe is er alleen een breiclub in Rotterdam, maar de wens bestaat om ook op andere locaties in ons land oma’s aan het breien te zetten. En wie weet gaan er dan ook eens opa’s meedoen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten