maandag 20 februari 2012

Fashion Weeks onder vuur door anti-bont organisaties

Nu bontkragen en bontdetails zo in de mode zijn, is het geen wonder dat Fashion Weeks een dankbaar doelwit vormen voor antibontcampagnes. Peta riep de hulp van celebs zoals Stella McCartney om tijdens New York Fashion Week aandacht te vragen voor het dierenleed achter bont en leer.

De Amerikaanse dierenwelzijnsorganisatie Born Free maakte na de New York Fashion Week bekend dat er in 2012 een recordaantal dieren per ongeluk in wildklemmen terecht was gekomen. De klemmen worden in natuurgebieden geplaatst door jagers die dieren vangen voor bontproductie. Omdat families met hun honden daar wandelen, raken er nog al eens huisdieren in beklemd. Ook bedreigde diersoorten zijn in de wildklemmen gevonden.

Hoewel het gebruik van wildklemmen voor de bontindustrie in de Verenigde Staten niet verboden is, blijkt uit undercover onderzoek van Born Free dat er onnodig veel dierenleed aan te pas komt.

De bloederige realiteit achter bontmode staat ook centraal in de landelijke campagne die de Nederlandse Bont voor Dieren dit jaar uitrolt. Kort na de Amsterdam Fashion Week hielpen Georgina Verbaan en Ahmed Larouz Bont voor Dieren met de lancering van een nieuwe postercampagne. Op de posters, die in Amsterdam werden aangeplakt, staan de actrice en communicatieprofessionals afgebeeld met een bloederige bontsjaal om de hals. Het motto is: Er hangt meer aan je bontje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten