maandag 25 april 2011

Eerste klimaatneutrale lingerie ter wereld

Het Britse warenhuis Marks & Spencer zegt een primeur te hebben: de eerste collectie klimaatneutraal geproduceerde lingerie ter wereld. De collectie ligt in de schappen onder de naam Autograph Leaves en bestaat uit slipjes, bh’s en jarretels.

De klimaatneutrale lingerie van Marks & Spencer wordt gemaakt in een fabriek in Sri Lanka, waar energie wordt gebruikt die afkomstig is van lokale zonnepanelen en een waterkrachtcentrale. De resterende ecologische voetafdruk compenseert Marks & Spencer met het aanplanten van bomen in twee bedreigde natuurgebieden in de regio.

Net als onder meer H&M en C&A, heeft Marks & Spencer aangekondigd de komende jaren verder te investeren in duurzame productie van zijn kleding. In 2020 zouden alle producten van het warenhuis op verantwoorde wijze gemaakt moeten worden, wat volgens de berichten neerkomt op gecertificeerde fair trade productie en het gebruik van duurzame stoffen.

Volgens Marks & Spencer draagt de klimaatneutrale lingeriecollectie meteen bij aan de verduurzaming van de textielketen: zo zouden nu al 6000 bomen geplant zijn op de landbouwgrond van negen boeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten