dinsdag 19 april 2011

Makkelijkste manieren om garderobe te vergroenen

Hoe wij omgaan met onze kleding, heeft meer impact op het milieu dan een verffabriek, textielfabriek of een vloot trucks. Dat zegt Eileen Fisher, oprichtster van het verantwoorde modemerk dat haar naam draagt. Laten we niet vergeten dat water uit wasmachines in de zee terecht komt en dat wasdrogers op fossiele brandstoffen draaien, schreef de ontwerpster in een artikel voor Ecouterre.com.

De makkelijkste manier om je garderobe te vergroenen is dus om in te grijpen in het dagelijkse gebruik van kleding, aldus Eileen Fisher. Haar simpele adviezen helpen je op weg: was minder vaak, gebruik lage wastemperaturen, kies voor natuurlijke in plaats van synthetische stoffen, verban de wasdroger en doe een handwas als alternatief voor de stomerij. Een groene stomerij kan uitkomst bieden bij stoffen die onder geen beding niet gewassen mogen worden.

Het Amerikaanse modelabel Eileen Fisher, dat in 1984 werd opgericht, richt zich op simpele, tijdloze, vrouwelijke ontwerpen en heeft oog voor de maatschappelijke aspecten van de textielindustrie. Zeventig procent van het katoen in de collecties van Eileen Fisher is van biologische herkomst. Daarnaast steunt het bedrijf een fair trade project in Peru, waar breisters de sweaters van Eilen Fisher met de hand breien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten