donderdag 21 april 2011

Ronald McDonald Huis gaat schoon wassen

Soms lijkt het wel alsof goededoelen-organisaties steeds groener worden, terwijl de grote massa op duurzaamheidsgebied blijft achterlopen. Neem het nieuws dat alle Ronald McDonald Huizen in Nederland de ecowasbal gaan gebruiken. Het milieubewuste alternatief voor wasmiddel levert de zorgvoorzieningen niet alleen een kostenbesparing op, maar draagt ook bij aan het verduurzamen van de stichting.

Ronald McDonald Huizen bieden een logeerplek voor gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum van hun zieke of gehandicapte kind. Er zijn ruim 250 gastenkamers bij de zorginstellingen. Voor alle wasbeurten die daar plaatsvinden worden de ecowasballen ingezet. Daarnaast krijgen werknemers en vrijwilligers van het Ronald McDonald Kinderfonds korting op de aanschaf van de ecowasbal.

Hoewel critici nog wel eens klagen dat de ecowasbal niet schoon wast, belooft de innovatie het verbruik van wasmiddelen met tachtig procent te verlagen. Bovendien zouden de keramische wasballetjes in de wasbal ervoor zorgen dat de kans op allergene reacties op wasmiddelen verkleint.

In 2010 experimenteerde het Ronald McDonald Huis al met het gebruik van de ecowasbal. Nu gaat de goededoelenorganisatue dus, mede met behulp van een sponsordeal van Green Habits, helemaal over op groene wasjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten