maandag 18 april 2011

Lego wordt groene mode

Dat recycling in de mode is, blijkt niet alleen uit sieraden die worden gemaakt van afdankertjes (zoals bij Chatoui) of uit kleding van hergebruikt polyester (die onder andere te vinden is bij H&M). Ook Lego krijgt tegenwoordig een tweede leven in de modewereld. Kunstenaar Finn Stone maakte onlangs stiletto’s die met de kleurige steentjes zijn bekleed. En Fergie van de Black Eyes Pees verscheen in een jurk van Lego op tv.

Tijdens haar optreden bij de Nickelodeon Kid’s Choice Awards in april 2011 droeg de zangeres van de Black Eyed Peas een wel heel toepasselijke outfit: een zwarte jurk met acentuerende Legosteentjes als versiering. Zelfs de bijpassende armbanden waren gemaakt van de gekleurde blokjes plastic.

Is het toeval dat Finn Stone een maand eerder zijn schoenen van Lego onthulde op The Affordable Art Fair in Londen? Eerder al beplakte de Engelse kunstenaar een theepot met zijn favoriete speelgoed. Wie weet is Lego binnenkort het nieuwe speeltje van groene modeontwerpers en lopen we allemaal - kids or no kids - in kleding en accessoires met gerecyclede bouwsteentjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten