woensdag 12 oktober 2011

Warme Truiendag ontwerpwedstrijd

De verwarming een graadje lager en een dikke trui aan. Dat is goed voor het milieu. En het wordt nog beter als de trui duurzaam geproduceerd is. Daarom organiseert de Warme Truiendag een ontwerpwedstrijd. Op 10 februari 2012 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Warme Truiendag vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van verstandig energieverbruik. En laat zien hoe simpel energiebesparing kan zijn. Met een warme trui spaar je het klimaat zonder verlies van comfort, is het idee. Om de Warme Truiendag extra duurzaam te maken, worden studenten uitgedaagd om een ontwerp voor een warme, verantwoord geproduceerde trui te maken.

In januari selecteert een jury achttien ontwerpen die kans maken op de hoofdprijs. Er zijn twee prijzen van 2000 euro voor ontwerpen in de categorieën fashion en design. De winnaar van de publieksprijs ontvangt 1000 euro. Natuurlijk kunnen de winnaars ook rekenen op de nodige publiciteit.

Eén van de finale-ontwerpen van de Warm Sweaterday Design Competition 2012 wordt bovendien het symbool van de Warme Truiendag van 2013. Samen met INTI Knitwear, die breisters in Ecuador modeproducten laat maken, wordt een van de items in productie genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten