dinsdag 11 oktober 2011

Elf duurzame ontwerpers op New York Fashion Week

Modejournalisten met een voorkeur voor duurzaam design draaien tijdens New York fashion Week overuren. Tijdens de Green Shows verschijnt een indrukwekkende hoeveelheid ecofashion op de catwalks. De editie van september 2011, die de mode voor de zomer van 2012 presenteert, verwelkomde maar liefst elf verantwoorde ontwerpers. Vorig jaar waren dat er nog tien.

Naast min of meer bekende merken zoals Edun, Chris Benz en Suzanne Rae bevatte het programma van de New York Fashion Week ook up and coming namen zoals Mara Hoffman en Duro Olowu. Leanne Marshall, die de vijfde editie van de Amerikaanse Project Runway won, showde creaties van hennep, bamboe, zijde en biokatoen.

En dan was er ook nog Sustainable Fashion’s Night Out, de duurzame variant van het winkelevenement dat New Yorkers verleidt om zich op de aankoop van nieuwe must-haves te storten. Tijdens het groene festival presenteerden ontwerpers hun verantwoorde kleding, schoenen en accessoires. Met duurzame producten leidt een shopping spree niet tot een retail hangover, zo is het idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten