dinsdag 4 oktober 2011

Lily Cole geeft advies over groene mode

Wat hebben Lonneke Engels, Summer Rayne Oakes en Lily Cole met elkaar gemeen? Ze staan alledrie bekend als groene fotomodellen. Lily Cole mag zich zelfs een groene ontwerpster noemen, want haar label The North Circular maakt eerlijk geproduceerde kleding van verantwoorde stoffen.

Onlangs vertelde Lily Cole in een interview met de Britse krant The Guardian over haar initiatief om een duurzaam én betaalbaar t-shirt te laten maken. De 23-jarige Lily Cole, die al negen jaar werkt als model, bezocht India om met eigen ogen te zien wat de productie van een ethisch verantwoord shirt inhoudt. Aanleiding voor haar bezoek was een rapport van de Environmental Justice Foundation over katoenboeren die misvormd waren geraakt door het gebruik van sulfaten.

Volgens Cole is de modewereld met haar snel veranderende trend niet de oorzaak van onze milieuvervuilende kledingconsumptie. Het probleem is dat we goedkope kleding willen, die we ook nog eens in grote hoeveelheden kopen. Haar belangrijkste advies aan groene fashionista’s in de dop is dan ook: minder kopen en meer betalen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat niemand wordt uitgebuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten