dinsdag 15 november 2011

Meet your maker in Australië

Onder het motto 'Meet your maker' lanceerde Ethical Clothing Australia in November 2011 een campagne om modeconsumenten bewust te maken van fair trade kleding. Want zelfs bij mode-items die zijn voorzien van een 'Made in Australia' label zijn eerlijke lonen en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden voor de makers geen vanzelfsprekend.

In Australië werken 50.000 kledingarbeiders. In de industrie gaat 3 miljard Australische dollar om. Een groot aantal van de kledingmakers werkt vanuit huis voor een uurloon van 4 dollar en heeft geen vakantiedagen.

Ethical Clothing Australia is een door de overheid gesubsidieerde organisatie die een vrijwillig keurmerksysteem beheert. Inmiddels zijn zo’n zestig kledinglabels aangesloten. Zij maken het publiek met het logo van ECA duidelijk dat ze eerlijke arbeidsomstandigheden belangrijk vinden.

Op de website van Meet your maker presenteert Ethical Clothing Australia de verhalen van een aantal kledingarbeiders. Door hun profiel te belichten, wordt de kloof tussen producenten en consumenten verkleind, en worden fashionista’s geholpen om fair trade kleding te kiezen. Zo geeft Meetyourmaker.org.au een overzicht van verantwoorde modemerken, en kunnen consumenten foto’s uploaden van zichzelf in een fair trade outfit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten