woensdag 2 november 2011

Opening Het Huis van de Vlinders

Op 3 november 2011 viert Het Huis van de Vlinders de officiële opening van zijn naaiatelier, winkel en open atelier. Tijdens de housewarming kan je kennismaken met de dames van Het Huis en snuffelen aan het assortiment leren oorbellen, kleurige I-padsleeves en hippe heuptasjes. De accessoires kunnen onder de noemer van upcycling en fair fashion worden geschaard: ze bestaan voor minstens 70 procent uit tweedehands materialen en worden lokaal geproduceerd.

Sinds oktober 2011 is Het Huis van de Vlinders up and running in NUtrecht, een nieuwe creatieve broedplaats in Utrecht West. In de voormalige busremise aan de Carthesiusweg beschikt het jonge kleding- en interieurmerk niet alleen over een winkelruimte, maar ook over een plek voor workshops en cursussen.

Binnen Het Huis van de Vlinders, dat in 2010 werd opgericht door Isabelle Zumbrink, vinden kwetsbare jonge Utrechtse vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een thuis voor het ontdekken en ontwikkelen van hun talent, passie, kracht en een toekomst. Door persoonlijke omstandigheden zoals een vluchtelingenachtergrond, fysieke handicap, chronische ziekte, of laaggeletterdheid zijn de vrouwen verwijderd geraakt van werk en samenleving. Elke vrouw krijgt een op maat gemaakt coachingstraject en wordt ondersteund door professionals van Het Huis van de Vlinders zodat zij stap(pen) vooruit kan zetten op de arbeidsmarkt.

Het Huis van de Vlinders gaat samenwerken met onder andere onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties, vrouwenbelangenorganisaties, gemeente, re-integratiebureaus, en brancheorganisaties. Het project is mede gefinancierd met crowdfunding via CrowdAboutNow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten