zaterdag 5 november 2011

No Impact Week 2011

Van 6 tot en met 13 november is het No Impact Week 2011. Het is de tweede keer dat we in Nederland worden opgeroepen om – gedurende zeven dagen - in de voetsporen te treden van No Impact Man, de man die in New York een jaar lang probeerde om klimaatneutraal te leven.

Iedereen die de uitdaging van Colin Beavan aandurft, kan een handleiding downloaden. Die helpt je om iedere dag een aspect van een klimaatvriendelijke levensstijl uit te proberen: van afvalmanagement en waterbesparing tot een goede daad doen en de auto laten staan.

De No Impact Week begint met een advies dat fashionista’s ook ter harte kunnen nemen: consuminderen. Ook op andere dagen komt onze kledingconsumptie – al dan niet zijdelings – aan bod. Bijvoorbeeld op vrijdag, als we worden opgroepen minder vaak de wasmachine te laten draaien.

Op verschillende plekken in ons land wordt tijdens No Impact Week de film van No Impact Man vertoond voor de broodnodige inspiratie. De organisatoren adviseren deelnemers om een vriend, familielid, collega of klasgenoot te zoeken die ook meedoet. De ervaring van No Impact Week zou een stuk rijker worden als je het samen beleeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten