woensdag 22 december 2010

Gerecyclede postzakken naar een hoger plan

Tassen van gerecyclede materialen en jurken van oude postzakken zijn – met dank aan Jan Taminiau – geen uitzondering meer. Een Amerikaans modemerk tilt het hergebruik van postattributen nu naar een hoger plan. Honderd jaar oude posttassen worden door Ampersand as Apostrophe omgetoverd tot luxe designer bags.

Romantiek en utiliteit zijn de steekwoorden van Ampersand as Apostrophe, een jong designer label uit Seatte. De 27-jarige oprichtster Jessica Park ontwierp multifunctionele tassen van honderd jaar oude posttassen met als doel: het oorspronkelijke, mysterieuze verhaal van de ouderwetse post combineren met een hedendaags silhouet dat praktisch in gebruik is. Omdat elke tas is gemaakt van een originele posttas, is iedere creatie van Ampersand as Apostrophe uniek.

De tassen uit de mailbag collection zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, bruin en blauw. Ook wat betreft formaat en stijl is er voor ieder wat wils: van een laptoptas tot een schoudertas die ook als clutch is te gebruiken. En het mooiste is misschien nog wel: ondanks de worn look van sommige exemplaren, oogt een Ampersand as Apostrophe verrassend actueel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten