vrijdag 10 december 2010

Aanmoedigingsprijs voor Sari in Dalfsen

Duurzame kleding is geen stadse modegril. De aanmoedigingsprijs die Sari Fair Fashion in Dalfsen onlangs ontving, is daar het levende bewijs van. De winkel met fair trade en biokatoen kleding is op de goede weg, vond de jury van de Duurzaamheidsprijs Ondernemers.

Sari Fair Fashion ontving niet de hoofdprijs van de gemeente Dalfsen (die ging naar IJreka, producent van speeltoestellen). Maar de verantwoorde winkel sleepte wel een van de twee aanmoedigingsprijzen in de wacht. De eerlijke mode helpt ondernemers in ontwikkelingslanden en het gebruik van biokatoen in de collecties draagt bij aan een beter milieu, aldus de jury.

Het is dit jaar de tweede keer dat de gemeente Dalfsen de Duurzaamheidsprijs Ondernemers uitreikt. Sari Fair Fashion is een keten van tien winkels, waarvan vier filialen zich in het Noorden van het land bevinden. De collectie bestaat uit verantwoorde merken zoals People Tree, Ethos en Bishopston Trading Company. Een aantal winkels verkoopt ook stoffen om zelf kleding van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten