donderdag 2 december 2010

Officiële kledingruildag in de maak

Met een beetje geluk vindt in 2011 de eerste Nationale Kledingruildag plaats. Het initiatief is genomen door Little Green Dress, Rouleer de Kleer en de Free Fashion Challenge. Samen strijden zij om 50.000 euro die uitzendbureau Unique weggeeft in de Unique Ambition Challenge.

Mode is meer dan de zoveelste must-have kopen. Dat is de overtuiging van de drie organisaties die nu pleiten voor een Nationale Kledingruildag. De Free Fashion Challenge is misschien wel de meest extreme uitwerking van dit idee: in het kader van dit project proberen 27 fashionista’s om een jaar lang geen kleding te kopen.

Het idee van een Nationale Kledingruildag is dat er op allerlei plekken in Nederland kleding kan worden uitgewisseld zonder dat de portemonnee hoeft te worden geopend. Little Green Dress, dat kledingruilfeesten organiseert, en Rouleer de kleer, een website voor kledingruil, weten natuurlijk alles van dit fenomeen. Zij propageren swapping als een manier om de afvalberg te verkleinen, grondstoffen uit te sparen, duurzaam bezig te zijn, anderen blij te maken, de garderobe te vernieuwen en geld te besparen. En het allerleukste is misschien wel dat je door kleding te ruilen leert om creatief met mode en je garderobe om te gaan.

Wanneer de Nationale Kledingruildag zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Medio december wordt bekend wie de Unique Ambition Challenge zal winnen en of de Nationale Kledingruildag dus een financiële impuls krijgt. Stemmen kan nog via de website van de wedstrijd.

1 opmerking:

  1. Leuk artikel Lynsey, kom je gauw op Twitter?

    Liefs,
    Miss Little Green Dress

    BeantwoordenVerwijderen