zaterdag 18 december 2010

Kledinginzameling in Batavia Stad

De winterse temperaturen en de aanhoudende economische crisis doen de Nederlandse Kledingbank de nek om. De inzamelingspunten voor oude kleding kunnen de vraag naar warme outfits bijna niet meer aan, aldus de organisatie voor minima.

Outlet shopping village Batavia Stad biedt nu een helpende hand. Van 18 december tot en met 2 januari wordt in het winkelparadijs in Lelystad een inzamelingsactie voor de Nederlandse Kledingbank gehouden. Het winkelend publiek kan oude kleding inleveren in ruil voor een kopje koffie of thee. Bovendien wordt een prijs verloot: één gulle gever ontvangt een waardecheque van 450 euro waarmee in Bataviastad een nieuwe outfit gekocht kan worden.

Bataviastad verwacht de komende kerstperiode zo’n 100.000 bezoekers. Als die allemaal een kledingstuk meenemen, kan de Kledingbank weer even vooruit. Of de meer dan honderd winkels in Batavia Stad ook afdankertjes doneren, is niet bekend. Maar op duurzaamheidsgebied doen zij het natuurlijk sowieso al netjes, want oude collecties verkopen is beter dan ze bij het afval te dumpen (zoals H&M naar verluid met enige regelmaat doet).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten