zaterdag 29 januari 2011

Kinderkleding kopen voor een goed doel

Een webwinkel die geen winst maakt, kom je niet iedere dag tegen. Heartsandheroes.nl is de online winkel van een stichting die alle inkomsten doneert aan goede doelen. Op de website kan je kinderkleding kopen en zelf bepalen aan welk van de geselecteerde goede doelen - CliniClowns, KiKa, Orange Babies, Stichting Max, Stichting Medulawi en War Child – het aankoopbedrag wordt overgemaakt.

Hearts and Heroes is in 2009 opgericht en verzamelt nieuwe en tweedehands kleding van particulieren en bedrijven. De kleding wordt online ter verkoop aangeboden en verstuurd aan de koper. De kosten die hiermee gemaakt worden, worden gedekt door donaties en sponsoring. Op die manier kan de volledige aankoopwaarde van de kleding worden geschonken aan goede doelen. Op de website is een teller zichtbaar die aangeeft hoeveel euro’s er al naar de vijf geselecteerde goede doelen zijn overgemaakt.

Kleding die niet verkocht wordt, komt trouwens ook bij goede doelen terecht. Alle items die meer dan twee seizoenen in de winkel hebben gehangen, worden naar kindertehuizen en weeshuizen in Nepal, Haïti en Papua gebracht. Maar wie de schattige booties, jeans en jurkjes op de website Heartsandhearoes.nl ziet, kan zich bijna niet voorstellen dat er iets onverkocht blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten