zondag 30 januari 2011

Bontvrije mode in Amsterdamse hortus

Bont, al dan niet in een nepvariant, was tijdens de Amsterdam Fashion Week van januari 2011 alomtegenwoordig. Dat wil zeggen: langs de catwalks waren opvallend veel stola’s, kragen en jassen van bont te zien. Het koude winterweer zal daar wel aan hebben bijgedragen.

Toch was er ook nadrukkelijk bontvrije mode te zien tijdens de Fashion Week. In de Amsterdamse Hortus Botanicus toonden Antoine Peters, Bas Kosters, Lew, And Beyond en Hester Vlamings bontvrije modestukken die speciaal voor Fur Free Fashion waren ontworpen. Tegelijkertijd met de tentoonstelling, die van 25 tot en met 29 januari te zien was, werd het eerste Fur Free Magazine gelanceerd.

Fur Free Fashion wordt gesteund door 25 Nederlandse ontwerpers. Zij hebben toegezegd geen bont in hun collecties te gebruiken. Het gaat om niet alleen om groene merken maar ook om bekende labels zoals Conny Groenewegen, Daryl van Wouw, EAH, Elsien Gringhuis, Hans Ubbink, Humanoid, Iris van Herpen, Jan Taminiau, Mada van Gaans, Marcha Hüskes en Roparosa. Als zij allemaal laten zien hoe mooi bontvrije kleding kan zijn, dan is het misschien binnenkort ook wel afgelopen met die bontkragen tijdens de Fashion Week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten