woensdag 5 januari 2011

Bijzondere biologische broeken

Een modebedrijf dat zich specialiseert in pantalons van duurzame makelij, waar vind je dat? In Nederland, blijkt uit de collecties van Global Woman. Het biologische damesmodemerk lanceert twee keer per jaar een collectie waarin de broek de hoofdrol speelt.

Het komende jaar draait de collectie van Global Woman om vijf pantalons. Rokken, jasjes, shirts, tops, blouses en gilets zijn afgestemd op deze basics. ‘In de biologische wereld richt iedereen zich op het maken van t-shirts, terwijl wij ons specialiseren in broeken’, vertelde Lody Klement onlangs aan vakblad Textilia over het succes van zijn label Global Woman. De verkoopprijs van de broeken ligt tussen de tachtig en honderd euro.

Lody Klement richtte het merk in 2008 op en verkoopt inmiddels niet alleen via webwinkels maar ook via twintig verkooppunten in Nederland, BelgiĆ« en Frankrijk. Alle kleding van Global Woman is gemaakt van biologische stoffen en geproduceerd in Europa. Klement signaleert dat duurzame mode zich op steeds meer aandacht mag verheugen en verwacht ‘dat het over drie tot vijf jaar niet meer uit de samenleving weg te denken is’.

Duurzame stijladviseur Claudia Hulshof schreef vorig jaar nog enthousiast over de broeken en jasjes van Global Woman. De jurken uit de collectie mogen er ook zijn. Een blijvertje dus, dit bijzondere biologische broekenmerk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten