woensdag 31 augustus 2011

Ecotrash van Christian Louboutin

Een unieke schoen van de ultrachique Franse ontwerper Christian Louboutin. De gemiddelde celeb zal er niet van opkijken dat zo’n creatie ruim duizend dollar kost. Toch zijn de hoge hakken die deel uit maken van de wintercollectie voor 2011 en 2012 anders dan anders. Ze zijn namelijk gemaakt van hergebruikt afval uit de ateliers van Louboutin.

De Ecotrash Platform Slingback bevat restjes stof, stukjes papier en reepjes leer dat is overgebleven uit andere schoenen. Iedere schoen is uniek omdat er andere materialen in zijn verwerkt. Alle paren hebben een plateauzool van pythonleer, een PVC coating en een huizenhoge hak met elkaar gemeen. En natuurlijk zijn ze voorzien van de glanzendrode zolen waar Louboutin bekend om staat.

Christian Louboutin, die zijn label oprichtte in 1991, is beroemd geworden met sexy, luxe en dure schoenen en tassen. Zijn ontwerpen zijn meestal Made in Italy en voorzien van omstreden materialen zoals slangenleer. Dat Louboutin nu aan het recyclen slaat, is dus op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Maar wie weet inspireert hij andere couturehuizen om afval te gaan hergebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten