dinsdag 2 augustus 2011

Couture van verkeersdoden

Roadkill Couture. Zo heet het modemerk dat kleding maakt van dieren die zijn gedood in het verkeer. Ook de huid, vacht, botten en veren van dierlijke slachtoffers van de voedingsindustrie worden in de collecties van Roadkill Couture gebruikt.

Ontwerpster Jez Eaton wil met de collectie aandacht vragen voor het feit dat we er geen moeite mee hebben om dode dieren te eten, terwijl er nog altijd een groot taboe heerst op het dragen van bont. Bovendien zit er een duurzaam randje aan het hergebruik van eekhoornvachten, paardenoren en fazantenschedels: de restanten van de dieren zouden anders worden weggegooid.

Kleding van Roadkill Couture geeft dieren een tweede leven, aldus Jez Eaton. De Peta is er niet enthousiast over: in de Britse krant The Guardian noemt een woordvoerder het produceren van kleding van dierlijke verkeersslachtoffers ‘pretty revolting’.

Tot nu toe lijkt Roadkill Couture nog niet in de schappen van de gemiddelde modewinkel op te duiken. Het lijkt mij dan ook niet onwaarschijnlijk dat deze collectie nog eens een (flauwe) grap blijkt te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten