maandag 19 september 2011

Geef Het Huis van de Vlinders vleugels

De leren oorbellen, kekke kussens, kleurige iPad-sleeves en hippe heuptasjes van Het Huis van de Vlinders zijn buitengewoon duurzaam. De handgemaakte kleding, accessoires en interieurartikelen worden in Utrecht gemaakt van gebruikte materialen. In het Utrechtse atelier werken jonge vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Om het Huis van de Vlinders een stevig fundament te geven, is initiatiefneemster Isabelle Zumbrink een crowdsourcing actie begonnen. Je kunt het project al voor tien euro steunen via CrowdAboutNow. Met een investering van meer dan 100 euro, die in september 2013 met tien procent rente wordt teruggegeven, maak je kans op een design lamp van Scholtens & Baijings. Zakelijke partners kunnen met een gift van 500 euro hun steun aan het Huis van de Vlinders betuigen.

Het Huis van de Vlinders ontwerpt, produceert en verkoopt mode- en woonaccessoires van resttextiel. Ieder artikel in de collectie is uniek. Het dessin is telkens anders doordat het artikel wordt gemaakt uit stoffenrestanten. Bovendien wordt elk artikel voorzien van een ‘handtekening’ van de maakster. Daarmee draagt Het Huis van de Vlinders bij aan het milieu én aan de maatschappelijke vooruitzichten van kwetsbare vrouwen.

Het Huis van de Vlinders dingt trouwens ook mee voor een prijs uit het Rabo Dichtbijfonds. Tot 3 oktober 2011 kan je – geheel gratis – je stem uitbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten