dinsdag 13 september 2011

Meer biokatoen bij H&M dan bij C&A

Volgens Textile Exchange was Hennes & Mauritz in 2010 de grootste gebruiker van biokatoen wereldwijd. Het Zweedse modeketen zou 15.000 ton biologisch geproduceerde katoen hebben gebruikt in zijn collecties; dat is 77 procent meer dan in 2009.

Textile Exchange signaleert dat het gebruik van biologisch katoen ondanks de recessie en instabiele economie├źn in 2010 met 20 procent toenam. C&A maakte onlangs bekend 2010 in totaal 26 miljoen kledingstukken te hebben verkocht uit zijn collectie van biokatoen. Volgens de Nederlandse modeketen is dat een record – en kan C&A, dat vorig jaar de ranglijst van Textile Exchange aanvoerde, nog altijd als koploper op het gebied van ecokatoen beschouwd worden.

In de top tien van Textile Exchange komen trouwens een aantal opvallende namen voor. Naast bekende namen zoals Zara, Nike en Adidas zijn bijvoorbeeld Anvil Knitwear, Greensource en Disney grootverbruikers van biokatoen. Textile Exchange, een organisatie die het gebruik van duurzame materialen in de kledingindustrie stimuleert (en die voorheen Organic Exchange heette), signaleert ook een toename van andere groene stoffen zoals tencel.

H&M heeft aangekondigd in 2020 alle katoenen kleding biologisch te laten produceren. Het bedrijf gebruikt biokatoen sinds 2005. In de Conscious Collection, die sinds 2011 in de winkels hangt, worden naast biokatoen ook andere duurzame materialen gebruikt, zoals gerecycled polyester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten