zondag 25 september 2011

Zalando: zelfs voor de groene garderobe

Wie nog steeds denkt dat duurzame mode uitsluitend te koop is in specialis-tische, stoffige winkels, heeft het helemaal mis. Zelfs Zalando, een van de grootste online waren-huizen, heeft volop verant-woorde kleding in het assortiment. Het is een kwestie van even goed uit de ogen kijken en die groene outfit is zó bij elkaar geshopt.

Met de designer jeans van Denham heb je een handgemaakt, in Amsterdam geproduceerd kledingstuk in handen. De Cleaner (149,95) is met het skinny silhouet en de diepblauwe denimkleur een basisstuk waar je jaren mee vooruit kan.

De sailor top, die zich makkelijk laat combineren met een mooie jeans, is al jarenlang een summer favourite. Investeer dus een keer in zo’n klassieker en je hebt iedere zomer geheid een must-have in de kast hangen. Filippa K, dat is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, heeft dit jaar een blauwe top met een marine look (49,95) in de collectie.

Schoenen kunnen een outfit maken of breken. Voor de werkvloer is de turquoise pump van Terra Plana (129,95) ideaal. Het Britse schoenenlabel Terra Plana maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled textiel en laat de collecties fair trade produceren in onder meer Engeland en Portugal.

Durfals kunnen kiezen voor de rode booties van Swedish Hasbeens (319,95), die gemaakt zijn van duurzaam gelooid leer en Zweeds hout. Dankzij Sex & the City zijn de verantwoorde sandalen en klompen van Swedish Hasbeens hipper dan ooit.

Wil je een groene outfit ook in de herfst dragen? Met de blauwe jas in military style van het duurzame jeansmerk Kuyichi (224,95) blijf je lekker warm. En de sterke blauwe kleur bewijst meteen dat groene mode niet altijd groen hoeft te zijn.
zalando all you can shop

1 opmerking: