dinsdag 6 maart 2012

Gratis schoenen voor Amerikaanse kinderen

Het principe van 'one-for-one' maakt steeds meer opgang. Toms Shoes, dat het principe hanteert in zijn collecties schoenen en zonnebrillen, kondigde in februari 2012 een nieuwe doelgroep aan. Native American kids. De helft van deze kinderen in de Verenigde Staten leeft in armoede.

Voor het uitdelen van de schoenen in reservaten waar de Native Americans leven, werkt Toms Shoes samen met National Relief Charities. Het Californische bedrijf, dat al in 26 landen schoenen weggeeft, leerde dat veel families in de reservaten geïsoleerd wonen en moeilijk toegang hebben tot kleding, verse voeding, gezondheidszorg en werk. Voor veel kinderen is hun gratis paar Toms de eerste keer dat ze nieuwe, goed passende schoenen hebben.

In Nederland zijn Toms Shoes sinds 2012 verkrijgbaar. Voor ieder paar schoenen dat je koopt, geeft Toms een paar weg aan een kind in nood. Sinds september 2010 zijn al meer dan een miljoen paar schoenen gedoneerd.

Jaarlijks staat 10 april in het teken van One day without shoes, een ludieke campagne waarmee Toms aandacht vraagt voor de miljoenen kinderen die wereldwijd in armoede leven. Een paar schoenen kan hen niet alleen zelfvertrouwen geven, maar ook beschermen tegen ziekten en verwondingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten