vrijdag 18 november 2011

Toms Shoes komen naar Nederland

Met ingang van 2012 zijn Toms Shoes in Nederlandse modewinkels te vinden. Het Amerikaanse merk staat bekend om zijn moderne versie van de Argentijnse alpargata. En vooral ook om het verhaal achter deze comfortabele casual schoenen. Want voor elk verkocht exemplaar doneert Toms een paar schoenen aan het spreekwoordelijke child in need.

Op 17 november 2011 vond een persbijeenkomst plaats waar Toms Shoes de Nederlandse lancering aankondigde. Modejournalistiek Nederland kon de voorjaarscollectie voor 2012 bewonderen, die vanaf januari in 150 winkels in de Benelux ligt. Ook werd een documentaire vertoond over de geschiedenis van Toms Shoes, dat in 2006 werd opgericht door Blake Mycoskie.

Mycoskie ontdekte tijdens een bezoek aan een Argentijns dorp dat de arme kinderen daar geen schoenen droegen. Dat bracht ziekten met zich mee, en maakte het moeilijk om de lange weg naar school te lopen. Zo ontstond het idee van Toms Shoes: One for one. Tot nu toe zijn al twee miljoen paar schoenen in 26 landen weggegeven.

Toms Shoes, dat de naam ontleent aan de afkorting van tomorrow, stond vooral bekend om de canvas instappers en wedges met open neuzen. Maar er komt nog veel meer: schoentjes voor kinderen, boots voor heren en ballerina’s in uiteenlopende kleuren en stoffen. Inmiddels brengt Toms vier keer per jaar 175 soorten schoenen op de markt, die in dertig landen wereldwijd worden verkocht.

Dankzij samenwerkingen met bijvoorbeeld Mary Kate en Ashley Olsen en Charlize Theron spreekt Toms ook doorgewinterde fashionista’s aan. En in april kan eigenlijk niemand meer om de goededoelenschoen heen, want dan vraagt Toms met One Day Without Shoes aandacht voor het belang van schoeisel voor kinderen in ontwikkelingslanden.

1 opmerking:

  1. De Tom's van 2012 zijn inderdaad in Nederland te koop. o.a. op http://www.vifjeans.nl/

    BeantwoordenVerwijderen