maandag 7 november 2011

Repair Café in opmars

Is het de recessie? Is het een groeiend groen bewustzijn? Er komen in Nederland steeds meer Repair Cafés. Na evenementen in onder meer Amsterdam, Arnhem en Den Haag openen op allerlei plekken tijdelijke herstelateliers hun deuren. Van Utrecht en Tilburg tot Maastricht en Leeuwarden.

Bij een Repair Café kan iedereen kleine reparatiewerkzaamheden (laten) uitvoeren van bijvoorbeeld fietsen, huishoudelijke apparaten en lampen. Ook kledingherstel scoort van oudsher hoog. En dat is mooi voor het milieu, want op die manier krijgen kledingstukken een langer leven.

Het Repair Café is een initiatief dat zich niet alleen richt op het verminderen van de milieubelasting van onze consumptie, maar ook op sociale stimulans. Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee doordat zij hun kennis van het reparatievak kunnen tonen. En door bezoekers hulp te bieden, wordt deze waardevolle praktische kennis ook nog eens overgedragen.

Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Het is gebaseerd op de reparatiestudio uit het project Platform21=Repairing, dat in het voorjaar van 2009 werd gehouden in Amsterdam-Zuid. De Stichting Repair Café ondersteunt lokale groepen in heel Nederland bij het opstarten van hun eigen, lokale Repair Café.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten