vrijdag 25 november 2011

Designer brands scoren slecht op transparantie over duurzaamheid

Luxemerken zoals Armani, Miu Miu, Vera Wang, Prada en Jimmy Choo blinken niet uit in transparantie over hun duurzaamheidsbeleid. Dat zegt vergelijkingssite Rankabrand op basis van eigen onderzoek naar de websites van de merken.

Hoe exclusiever het label, hoe minder duidelijk men is over hoe, waar een door wie de producten gemaakt worden, zo lijkt het wel. Karl Lagerfeld, Oscar de la Renta en Vivienne Westwood scoren helemaal nul punten van Rankabrand. De onderzoekers van Rankabrand konden niets te weten komen over bijvoorbeeld de arbeidsomstandigheden waaronder de luxeproducten worden gemaakt, de chemicaliën die er gebruikt worden, en de CO2-uitstoot die er bij geproduceerd wordt.

Rankabrand is niet verbaasd over de onderzoeksresultaten. Maar er is wel reden tot kritiek op de multinationals achter grote merken zoals Prada en Karl Lagerfeld. Zij moeten toch wel de middelen hebben om aan de hoogste duurzaamheidsstandaards te voldoen? En hebben kunstenaars zoals Vivienne Westwood niet een morele verantwoordelijkheid om zich om mensen en milieu te bekommeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten