donderdag 3 november 2011

Maak je eigen high fashion met Co-couture

Je koopt een jurk en krijgt een luxe doos met een kant en klaar naaipakket. Want bij Co-couture moet het kledingstuk nog wel door de draagster in elkaar gezet worden. Het modeconcept is bedacht door de Arnhemse label Irvinx en Trendsverklaard, bureau voor trendgekoppelde innovaties.

Co-couture wil modeconsumenten betrekken bij het ontwerp- en productieproces van een kledingstuk, zodat de aankoop met extra plezier en waardering wordt gedragen. De ontwerper bedenkt een item met een eigen signatuur en de consument completeert het proces door de creatie in elkaar te zetten en te dragen.

Het idee achter Co-couture kan worden gezien als een nieuwe invulling van slow fashion en een herwaardering van het modeambacht. Van duurzame materialen maken bedenkers Irving Vorster en Fons Maenhoudt nog geen gebruik. De kleine oplage van Co-couture betekent wel dat kledingstukken worden gemaakt van industry leftovers, dat wil zeggen de restpartijen van stoffen die grote modehuizen gebruiken.

De eerste creatie die Irvinx maakte voor Co-Couture is een little black dress van een glanzende, satijnachtige stof. En zo'n tijdloze klassieker is op zich natuurlijk al duurzaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten