zondag 13 november 2011

Winnaar Naked fashion

Duurzame stoffen en fair trade geproduceerde kledingstukken zijn inmiddels bekende basisbeginselen voor iedere fashionista met een geweten. Ook kledingruil, recycling, vintage en slow fashion zijn steeds bekender geworden. Maar er is meer!

Lezers van dit blog dachten in het kader van de Dag van de Duurzaamheid 2011 na over hun favoriete manieren om duurzaam gekleed door het leven te gaan. Dat leverde lezenswaardige emails op met tips die duidelijk maken dat groene mode lééft onder fashionista’s.
Modevoormorgen.blogspot.com vroeg websitebezoekers om hun beste duurzame modetips in te sturen. Winnares van deze prijsvraag is Karin de Graaf uit Engwierum. Zij adviseert groene fashionista’s om oude kledingstukken met elkaar te combineren tot nieuwe. Kleding die je op die manier niet kunt recyclen, geef je simpelweg cadeau. Met deze slimme strategie wint Karin een exemplaar van de must-read 'Naked fashion' van Safia Minney, oprichtster van People Tree.

In 2010 publiceerde dit blog ter ere van de Dag van de Duurzaamheid al vijf tips voor een groene garderobe. En ook toen was het devies: voor iedereen die verantwoorde mode nog altijd (te) ingewikkeld vindt, is er de duurzame stijladviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten