woensdag 23 mei 2012

T-shirts voor oerang-oetansEen t-shirt met de veelzeggende opdruk Hug me. Dat is het nieuwe initiatief waarmee Stichting Monkey Business aandacht wil vragen voor het lot van oerang-oetans op Sumatra. Het t-shirt is van biologisch katoen en wordt exclusief verkocht door webwinkel watMooi.

In 2012 woedden er in het Tripa natuurgebied op Sumatra hevige branden, die de leefomgeving van de orang-oetan hebben bedreigd. Het t-shirt waarmee Monkey Business en watMooi hulp aan deze regio steunen, is in mei gelanceerd in het Tropenmuseum in Amsterdam. Bekende apenvrienden zoals Rifka Lodeizen, Sergio Hasselbaink, Tygo Gernandt en Jenny Lane lieten zich in het goededoelenshirt op de foto zetten.

Stichting Monkey Business zet zich in voor de bescherming van orang-oetans door publieksbewustwording te creëren en fondsen te werven via feestelijke evenementen. Alle opbrengsten van deze feesten komen ten goede aan lokale organisaties op Borneo en Sumatra. Deze organisaties redden illegaal gevangen orang-oetans, zorgen voor goede opvang en werken samen met de lokale bevolking en overheid om het regenwoud te behouden.

watMooi, een webwinkel met alleen maar duurzame mode in het assortiment, verkoopt wel vaker goededoelenkleding. Bijvoorbeeld t-shirts van Dweezilsfriend, waarmee de Amsterdamse Poezenboot wordt gesteund, en kleding van Hemp Hoodlamb voor Sea Shepherd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten