dinsdag 22 mei 2012

Li Edelkoort zag duurzame modetrend allang
Er zijn weinig trendvoorspellers die zo succesvol en invloedrijk zijn als Li Edelkoort. En als we de Nederlandse forecaster mogen geloven, dan gaat duurzaamheid in de modewereld een zonnige toekomst tegemoet.

Al in 2011 voorspelde Edelkoort dat duurzaamheid in 2012 een triomf gaat vieren. In 2020 zou de ecotrend onontkoombaar zijn, aldus de in Parijs gevestigde trendwatcher in 2011.

Edelkoort was zich waarschijnlijk al veel eerder bewust van de potentie van duurzame mode. In 1993 startte ze een bijzonder initiatief om de kennis over handwerk van ambachtslieden te helpen behouden. Via de nonprofit organisatie Heartwear worden onder meer modeitems en duurzame katoen geproduceerd. De bedoeling is dat lokale gemeenschappen de kans krijgen om hun bijzondere producten geschikt te maken voor export. Heartwear ontwikkelt daartoe langetermijn relaties met ambachtslieden om ervoor te zorgen dat ze onafhankelijke bedrijvigheid kunnen ontwikkelen.

De producten van Heartwear worden tot nu toe in Parijs verkocht tijdens speciale verkoopweken. Er zijn plannen om Heartwear ook online te verkopen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten