vrijdag 2 juli 2010

Alternatief voor plastic tas is gezondheidsrisico

Een linnen of ecokatoenen boodschappentas is goed voor het milieu, want je bespaart er talloze plastic tasjes mee uit. Een investering in een herbruikbare tas is dan ook een van de makkelijkste manieren om wat duurzamer door het leven te gaan. Helaas komen deskundigen nu met het nieuws dat het hergebruik van tassen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. In de tassen verzamelen zich namelijk bacteriën die ziekten veroorzaken zoals blaasontsteking en voedselvergiftiging.

Volgens een recent onderzoek van de University of Arizona bevat meer dan de helft van de herbruikbare boodschappentassen potentieel gevaarlijke bacteriën, zoals E.coli. Vooral vleeseters lijken gezondheidsrisico’s te lopen, want vocht uit rauw vlees is vaak de bron van de bacteriën.

De onderzoekers adviseren groene consumenten om hun milieuvriendelijke tasje regelmatig te wassen, vooral als er vlees in is vervoerd. Dat roept natuurlijk meteen de vraag op of de herbruikbare tassen dan nog wel zo eco friendly genoemd kunnen worden. En wat doen we met de holdalls waarin de gemiddelde vrouw al jarenlang zo’n beetje al haar waardevolle bezittingen meesleept? Gaat de Dior in de Dreft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten