woensdag 21 juli 2010

Kuyichi in de polder

Onlangs nam ik een kijkje in de winkel van Kuyichi in Bataviastad. De winkel, die in 2009 is geopend, is gevestigd in het nieuwe gedeelte van de outlet village in Lelystad. Die locatie is om twee redenen niet ideaal. Ten eerste vergt een bezoekje aan de winkelstad voor de gemiddelde Randstadbewoner een kleine wereldreis. Zelfs in een zuinig sportautootje (de Smart Roadster rijdt werkelijk 1 op 20!) is dat niet bepaald milieuvriendelijk.

Bovendien is de positionering van een duurzaam modemerk midden tussen een scala aan fast fashion ketens voor de welwillende consument met duurzaamheidsbesef een ware kwelling. Op weg naar Kuyichi kom je namelijk langs talloze koopjes van niet-duurzame winkels. Als shopaholic moet je sterk in je schoenen staan om niet te bezwijken voor een shortje van Puma, sneakers van Converse, jeans van Levi’s of sweat pants van Nike.

Ik kan uit eigen ervaring melden dat het de moeite waard is om de portemonnee gesloten te houden totdat de winkel van Kuyichi bereikt is. Daar wachten je namelijk ook allerlei aantrekkelijke koopjes. En de aankoop van een maatschappelijk verantwoorde prijsknaller geeft je geheid een goed gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten