woensdag 28 juli 2010

Tijd voor een groene garderobe

Vrouwen staan bijna een jaar van hun leven voor de kledingkast de hersens te pijnigen. Dat bleek onlangs uit Brits onderzoek naar de tijd die vrouwen besteden aan het kiezen van de juiste outfit.

De gemiddelde vrouw heeft iedere ochtend ongeveer een kwartier nodig om de juiste combi uit de kast te plukken. Gemeten over een gemiddeld (volwassen) mensenleven, komt dit neer op 287 dagen. De bijna 2500 vrouwen die in opdracht van modebedrijf Matalin werden ondervraagd, hebben vooral moeite met het kiezen van de juiste kleding voor uitgaan en vakanties. Maar ook doordeweekse werkdagen leveren hoofdbrekens op, want de gemiddelde vrouw trekt minstens twee outfits aan voordat ze een definitief besluit neemt.

Het wikken en wegen voor de kledingkast zal (vrouwelijke) aanhangers van duurzame mode niet vreemd in de oren klinken. Met de gestaag groter wordende keuze aan ecomode loop je een reëel risico de kledingkast te overvoeren – met alle dagelijkse keuzeproblemen van dien. Aan de andere kant betekent een écht groene garderobe dat je minder nieuwe aankopen doet en langer met je collectie verantwoorde basics en tijdloze klassiekers doet. En een overzichtelijke kledingkast, die is gevuld met bekende items, maakt het kiezen van de ideale outfit natuurlijk wel zo makkelijk.

Wat dat betreft zouden groene modeconsumenten wel eens bijzonder tijdsefficiënt met hun kleding kunnen omgaan. En met de tijd die je daarmee bespaart, zijn genoeg leuke (groene) dingen te doen, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten