dinsdag 13 juli 2010

Mode tegen de olieramp

De modewereld staat niet bekend als milieuvriendelijk. Toch kunnen consumenten met hun kledingaankopen het milieu verbeteren. Dat bewijzen ecolabels en Crade 2 Cradle al jaren. En er is meer. Een groeiend aantal modemerken doneert een deel van hun opbrengsten aan acties tegen het olielek die sinds april de Golf van Mexico bedreigt.

Mode waar je je goed bij kunt voelen, noemt Fashionista de sieraden en kleding waarmee je de strijd tegen de olieramp van BP kunt steunen. Ze zijn opvallend modieus: de zilveren bedeltjes met ‘Save the gulf’ erop (van Edge Jewelry), grijze t-shirts van Kenneth Cole, en subtiele hangers met fleur-de-lis (van One Nola). Natuurlijk ontbreekt ook het onvermijdelijke activistenshirt niet, met een ironische variant op het BP-logo.

Hoe leuk een nieuwe toevoeging aan de garderobe ook is, je kunt de reddingsacties voor de Golf van Mexico ook steunen door direct geld te doneren aan instellingen die zich inzetten voor het herstel van de natuur en het ecosysteem in het rampgebied. Greenpeace, American Bird Conservancy en Oxfam zijn al druk met de milieuramp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten