dinsdag 1 februari 2011

Goed goud voor Valentijn

Solidaridad timmert al een tijdje aan de weg met publieksacties voor goed goud. Modeontwerpster en kunstenares Bibi van der Velden ontwierp voor de ontwikkelingsorganisatie een armbandje met een robuuste messing ring, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de verduurzaming van de goudwinning. Ter ere van Valentijn kan je een speciale editie van deze unisex must-have bestellen, die voor maar 15 euro met een persoonlijke boodschap bij je geliefde wordt bezorgd.

Solidaridad zet zich in voor een eerlijke beloning en goede arbeidsomstandigheden voor mijnwerkers en voor een vermindering van de milieueffecten van goudwinning. Verreweg het grootste deel van de goudproductie is namelijk niet fair en bovendien milieuonvriendelijk. Met acties zoals Op weg naar goed goud betrekt Solidaridad het Nederlandse publiek bij campagnes.

Als je tussen 27 januari en 9 februari 2011 een armbandje bestelt, wordt het voor Valentijnsdag per post bij de geadresseerde bezorgd. Je kunt zelf kiezen of je dat anoniem doet of niet. En het allermooiste is dat je natuurlijk ook nog altijd armbandje voor jezelf kunt bestellen.

1 opmerking:

  1. De actie voor goed goud blijkt een groot succes: Solidaridad liet mij weten dat sinds de start van de campagne in oktober 2010 ruim 6000 armbandjes zijn verkocht!

    BeantwoordenVerwijderen