dinsdag 8 februari 2011

H&M krijgt bewuste stijl

Op dit moment hangt een opvallend uitgebreid assortiment aan biokatoenen kleding in de schappen van de H&M. Onder de noemer Sustainable Style presenteert de Zweedse fast fashion gigant vestjes, jurken, tops, rokken en – voor de heren – polo’s en overhemden van biokatoen. De groene collectie, die ook enkele items voor kinderen bevat, is makkelijk herkenbaar aan de groene labels aan de milieuvriendelijke kledingstukken.

H&M heeft het plan om in 2020 alleen nog maar biologisch of gerecycled katoen te gebruiken. Maar er is meer dan biokatoen, weet het bedrijf al. In april ligt er daarom een collectie van onder meer gerecycled polyester, biologisch linnen en tencel in de schappen van de H&M.

De Conscious Collection, waarin de modekleuren wit en beige een hoofdrol spelen, bestaat uit 69 items voor dames, heren en kinderen. Ook zijn er sieraden van gerecycled plastic. Het is de bedoeling dat er ieder seizoen nieuwe stijlen verschijnen in de Conscious Collection.

Slow wordt H&M met de groene collectie nog niet. De eerste Conscious Collection is – met minimalistische, romantische en preppy kledingstukken in modetint wit – uiterst fashionable. Maar dat een van onze grootste modebedrijven zich serieus bezighoudt met duurzaam geproduceerde materialen, zou wel eens een flinke stap in de goede richting van vergroening van de modewereld kunnen betekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten