donderdag 24 februari 2011

H&M lanceert unisex collectie voor Fashion Against Aids

Vrouwen kunnen er hun boyfriend look mee vervolmaken en mannen kunnen er stijlvoller uit zien. Dat is het idee achter de unisex collectie die H&M in april lanceert in het kader van Fashion Against Aids. Het originele ontwerp en het gebruikte materiaal zijn voor de heren- en dameskleding hetzelfde; de pasvorm en snit zijn wel verschillend.

De vierde collectie die H&M ontwierp voor Fashion Against Aids, dat tot doel heeft om jongeren bewust te maken van de risico’s van Hiv en Aids, bestaat uit onder andere oversized en asymmetrische t-shirts met slogans, jumpsuits, korte broekjes en een nylon parka. De kleuren variĆ«ren van neutrale tinten tot pastels. De kleding ligt vanaf 26 april 2011 in de winkels van de modeketen.

Van ieder artikel dat H&M uit de speciale collectie verkoopt, gaat 25 procent naar projecten die aandacht besteden aan aids en voorlichting om deze ziekte te voorkomen, zoals DAA, UNDPA en de MTV Staying Alive Foundation. Met eerdere acties doneerde H&M in totaal al 41 miljoen Zweedse kronen aan organisaties die zich bezighouden met Aidsvoorlichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten