dinsdag 15 februari 2011

Trui van hond

Op je huisdier lijken en er nog groen bij lopen ook. Dat kan met een zelfgebreide trui van hondenhaar. Hoewel het fenomeen hondenharen truien niet nieuw is – in Nederland werd naar verluid al dertig jaar geleden gebreid met behulp van de harige huisdieren – staat het opnieuw in de belangstelling.

Tegenwoordig kan je zelf aan de slag met boeken zoals Knitting with dog hair en patronen op websites zoals eHow. Vrouwen die bedreven zijn in het spinnen van schapenwol zijn vaak ook in staat om hondenhaar om te toveren tot een warme must-have.

In een trui gaat ongeveer 1 kilo haar van een langharige hond. Vooral bouviers, newfoundlanders, Schotse collies en Pyreneese berghonden zijn populair als wolleveranciers. Voor het produceren van breigaren van hondenhaar zijn – in tegenstelling tot bij schapenwol – geen chemicaliĆ«n of ingewikkelde bewerkingen nodig.

Volgens fans kan je een leven lang doen met kleding van hondenhaar. Niet voor niets worden er bij wijze van nagedachtenis truien gemaakt van overleden honden. Wat dat betreft blijken de viervoeters ook na hun dood trouw gezelschap.

1 opmerking:

  1. keep posting like this it’s really very good idea, you are awesome!

    clomid

    BeantwoordenVerwijderen