vrijdag 25 februari 2011

Nationale Kledingbank gelanceerd

Kledingbanken waren er al in onder andere Rotterdam, Amersfoort, Arnhem en Limburg. Nu is er ook een Nationale Kledingbank, die als doel heeft kleding beschikbaar te stellen aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen, zodat ze goed voor de dag kunnen komen in een sollicitatiegesprek. Bovendien kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt er activeringstrajecten en re-integratie volgen.

De Nationale Kledingbank werkt samen met de Van Deursen Group, waartoe onder andere de modeketens Shoeby en Lake Side behoren. Het bedrijf stelt de restpartijen van de kledingketens beschikbaar aan de kledingbank. Natuurlijk kunnen ook particulieren kleding aan de Nationale Kledingbank doneren, maar de organisatie stelt wel hoge eisen: ondergoed moet altijd nieuw zijn, bovenkleding moet passen in het modebeeld en alle kledingstukken moeten er goed uit zien.

Het idee achter de Nationale Kledingbank, die fungeert als landelijke, overkoepelende organisatie voor de lokale initiatieven op dit terrein, is dat mensen die onder de armoedegrens leven er terecht kunnen voor een outfit die hen zelfvertrouwen en zelfrespect geeft. Het is de bedoeling dat de ontvangers van de kleding zo gestimuleerd worden om weer aan de slag te gaan in de samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten