dinsdag 3 april 2012

Armed Angels wint Fairtrade Award

In Berlijn is in maart 2012 voor de derde keer een Fairtrade Award uitgereikt. Het sportlabel Armed Angels sleepte de prijs in de wacht in de categorie bedrijven. Het Duitse merk gebruikt veel fair trade biokatoen in de collecties.

Het is de eerste keer dat een modemerk de Duitse Fairtrade Award wint. In 2010 won onder andere bloemenbedrijf Omniflora. Dit jaar werd voor het eerst ook een publieksaward uitgereikt. Caleb’s Hill, een bedrijf met biologisch badtextiel, ontving deze prijs.

Armed Angels, dat in Nederland onder andere wordt verkocht door webinkels Eigenzinnig Amsterdam en watMooi, werd in 2007 opgericht door Anton Jurina and Martin Höfeler. Aanvankelijk richtten zij zich op het maken van biologische en eerlijke t-shirts. Inmiddels is de collectie uitgebreid naar hoodies, jurken en rokken.

In mei 2012 lanceert het label een t-shirt in samenwerking met de Duitse actrice Cosma Shiva Hagen (dochter van punkzangeres Nina), die het Peace & Light shirt ontwierp. Deze top is volgens Armed Angels 100 procent biologisch, fairtrade en kinderarbeidvrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten