woensdag 25 april 2012

Recessiejurk als slow fashion


Slow fashion biedt een prima manier om de recessie door te komen. Investeer in een tijdloos kledingstuk van hoge kwaliteit, en je kunt voorlopig even vooruit. In tegenstelling tot goedkope wegwerpmode, verdient een investering in een instant classic zichzelf heus wel terug, zou je zelfs kunnen zeggen.

Anja Klappe van Agna K. positioneert zichzelf niet als slow fashion ontwerpster, maar haar nieuwe recessiejurk zou best in die traditie passen. Voor nog geen 30 euro koop je een ‘bouwpakket’ waarmee je van een rok en top een eenvoudige jurk maakt. Het ontwerp is simpel en het kledingstuk oogt tijdloos. Met een beetje creativiteit tover je de mouwloze jurk, die verkrijgbaar is in twee kleuren en alleen online verkocht wordt, zeker om tot een seizoensloze basic.

Agna K. is een label dat zich specialiseert in bijzondere basics die lang meegaan. Hoewel de stoffen niet van duurzame makelij zijn, beloven Anja Klappe en Katja Donders ‘tijdloze elegantie, langdurig draagplezier’. De recessiejurk bedacht het duo vanuit het idee om een positieve draai te geven aan al het nieuws over de recessie.

Voor iedereen zonder naaimachine (of met twee linkerhanden) is de jurk trouwens ook kant-en-klaar te koop. Je betaalt dan wel twee tientjes meer. Maar een recessionsta die daar over klaagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten