maandag 30 april 2012

Tommy Hilfiger steunt millenniumdorpen in Afrika


Een minicollectie kleding, sieraden en accessoires, die geïnspireerd is op de kleuren en kleding van Afrika én armoede op het continent probeert te verminderen. Dat is kort gezegd The Promise Collection die Tommy Hilfiger in april 2012 lanceerde.

The Promise Collection bestaat uit kleding voor dames en heren, en allerlei producten die meteen doen verlangen naar tropische temperaturen. Denk: bikini’s, shorts, zonnebrillen, strandlakens, korte rokjes, luchtige jurkjes en t-shirts.

Tommy Hilfiger werkte voor de collectie samen met Millennium Promise, een organisatie die zich inzet voor de millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Via de millenniumdoelen zou voor 2015 wereldwijd belangrijke vooruitgang geboekt moeten zijn op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu. De gehele opbrengst van The Promise Collection wordt gedoneerd aan Millennium Promise.

Het Amerikaanse modemerk Tommy Hilfiger, dat overigens niet bekend staat als buitengewoon duurzaam, doneerde de afgelopen jaren 2 miljoen euro aan Millennium Promise. Daarmee werden waterzuiveringsinstallaties, scholen en ziekenhuizen gerealiseerd in de Oegandese regio Ruhiira. Actrice Katie Holmes, die ambassadeur is van The Promise Collection, bezocht Ruhiira in 2012 om de stappen naar zelfvoorzienendheid te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten