maandag 25 juni 2012

Dresscue me ... en het milieuMad fashion, What not to wear, Say yes to the dress, The Model Agency, The Rachel Zoe Project. Op vrouwenzender TLC is heel wat mode te zien. Komt er ook nog wat ecofashion voorbij? Jawel, met dank aan Shareen Mitchell.

Using yesterday’s clothes to make the fashion of the future. Dat is het motto van Shareen Mitchell, ster van de documentaireserie Dresscue me. De reality show brengt het wel in wee in beeld van de Amerikaanse vintage guru Shareen, die in winkels in New York en Los Angelos geupcyclede jurken verkoopt.

Het draait om de vrouw, niet om de jurk, zegt de diva over haar manier van werken. Kleding kan vrouwen helpen een positiever zelfbeeld te krijgen. Door de perfecte jurk uit de winkelschappen te plukken, doet Shareen naar eigen zeggen meer dan een antwoord vinden op de vraag: wat moet ik aan? Ze helpt vrouwen zich mooi, glamourous en sexy te voelen. Als we daar in slagen, kunnen we een leven transformeren, aldus Shareen.

Over de milieuvoordelen van vintage horen we in Dresscue me zelden. Af en toe zien we Shareen en haar assistenten in de afdankertjes van welgestelde New Yorkers graaien. Maar het groene gehalte van tweedehands kleding en upcycling komt zelfs dan niet ter sprake. Een gemiste kans, want vintage is niet alleen mooi voor vrouwen maar ook voor het milieu.

Misschien is de slogan van Dresscue Me (‘Saving women one dress at a time’) toe aan een update? Want ‘Saving the planet one dress at a time’ is toch ook een waarheid als een koe?

2 opmerkingen:

  1. Leuke en interessante blog! Ik ben zelf ook een echte fashionista, ik heb zelf een website voor Guess schoenen gemaakt, kom eens een kijkje nemen! groet x Josien!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for providing such nice information to us. It provides such amazing information on care/as well Health/. The post is really helpful and very much thanks to you. The information can be really helpful on health, care as well as on exam/ tips. The post is really helpful.

    BeantwoordenVerwijderen