maandag 4 juni 2012

Veel groene mode bij Observer Ethical Awards 2012Wat hebben activiste Jane Goodall, sterrenkok Jamie Oliver en energiebedrijf Ecotricity met elkaar gemeen? Ze waren allemaal genomineerd voor de Observer Ethical Awards 2012. Kledinglabel Veja sleepte eindelijk, na vorig jaar al genonimeerd te zijn, een award in de wacht.

Duurzame mode was in 2012 sowieso goed vertegenwoordigd bij de Observer Ethical Awards, een wedstrijd waarmee de Britse krant duurzame bedrijven in het zonnetje zet. Fact Fashion won in de categorie voor kinderproducten. Fact Fashion maakt kleding die is voorzien van cijfers die verwijzen naar bijvoorbeeld schaarste in hulpbronnen. Frugi, een producent van biologische kleding voor volwassenen en kinderen, was kanshebber in de categorie retailer. En Upcyclist, een blog over creatieve ideeƫn voor hergebruik, was een van de blogs die kans maakte op een Observer Ethical Award.

Veja, dat schoenen en accessoires maakt van biologisch katoen, verantwoorde rubber en natuurlijk gelooid leer, werd door de jury geprezen om de combinatie van hoge ethische standaards en mooie producten. Toch had het label stevige concurrentie. Ook Ada Zandition, een duurzaam damesmodemerk dat in 2011 deelnam aan de Nederlandse The Green Fashion Competition, maakte kans op een Observer Ethical Award. En dan was er nog Bottletop, een lifestyle merk dat ook fungeert als stichting om jongeren in Braziliƫ toekomstperspectief te bieden.

In 2011 ging Pachacuti, een Britse producent van fair trade Panama hoeden, er vandoor met de award in de categorie Fashion & Accessories, die overigens gesponsord wordt door Vogue.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten