woensdag 16 maart 2011

AuraQue in Nederland

Het wordt steeds makkelijker om in ons land fair trade designer bags te scoren. De Nederlandse webwinkel Morethanhip.nl verkoopt sinds maart 2011 de creaties van AuraQue. De accessoires van dit label, dat in 2008 is opgericht door de Engelse designer Laura Queening, worden met de hand gemaakt in een Nepalese fabriek die mensen met een handicap in dienst heeft. Deze producent is aangesloten bij de Nepal Fair Trade Group, die ethisch verantwoorde productie in dit ontwikkelingsland stimuleert.

AuraQue let niet alleen op de sociale aspecten van modeproductie, maar ook op milieueffecten. Het merk maakt zoveel mogelijk gebruik van lokaal beschikbare materialen, zoals buffelleer, bananengaren, hennep en handgeweven katoen. Het bananengaren is een 100% natuurproduct, gemaakt uit het afval van de bananenteelt in Zuid-Nepal. En hoewel leer nauwelijks duurzaam te noemen is, doet AuraQue wel haar best om dierenleed te sparen: er wordt uitsluitend buffelleer gebruikt dat een bijproduct van de voedingsindustrie is.

Dat Laura Queening het hart op de juiste plek heeft, blijkt ook uit haar werk voor Sequel. Met dit Londense label, dat ze oprichtte met Claire Baigent, maakt de handtassen van gerecyclede leren jassen die door Oxfam worden afgedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten